Sunday, October 16, 2016

pimentos recheados / Zeytinyağlı Biber Dolması


Zeytinyağlı Biber Dolması / Pimentos recheados
(Eğer bir şey yanlışsa ... Üzgünüm!)

Ingredientes / Malzemeler

2 cebolas / adet kuru soğan
1 copo de arroz / su bardağı pirinç
1 colher de sobremesa de canela / tatlı kaşığı tarçın
1 colher de sobremesa de pimenta preta / tatlı kaşığı karabiber
1 colher de sobremesa de açúcar / tatlı kaşığı toz şeker
meio molho de salsa / yarım demet maydanoz
alguns raminhos de hortelã fresca / bir kaç dal taze nane
1 colher de sobremesa de hortelã seca / tatlı kaşığı kuru nane
meia chávena de café de sultanas (ou currants) / yarım kahve fincanı kuş üzümü
meia chávea de café de pinhões / yarım kahve fincanı kadar dolmalık fıstık
1 tomate grande passado / büyük domates (ou 1 chávena de polpa de tomate)
1 chávena de azeite / çay bardağı zeytinyağı
sal / tuz
para cobrir o recheio / dolmaların üzerine kapak yapmak için;
1 tomate pequeno / bir küçük domates
que faltava: pimentos verdes, de preferência pequenos.

Refogar a cebola em meia chávena de azeite. / Hazırlanışı Öncelikle iç malzemesi için kuru soğanlar ince yemeklik doğranır ve yarım çay bardağı zeytinyağında kavrulur.

Juntar o tomate passado (ou 1 chávena pequena de polpa) / Soğanlar kavrulunca rendelenmiş veya robottan geçirilmiş 1 adet domates eklenir ve karıştırılır.

Juntar o arroz lavado e escorrido / Yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinçler ilave edilerek hafifçe kavrulur.

Juntar os pinhões, as sultanas, a canela, a hortelã seca, a pimenta, o açúcar e o sal. / Dolmalık fıstıklar, kuş üzümü, tarçın, kuru nane, karabiber, toz şeker, tuz ilave edilir.

Mexer. / Karıştırılarak ocaktan alınır.

Finalmente juntar a salsa e hortelã picadas e mexer. / Son olarak İnce doğranmış maydanoz ve taze naneler eklenir ve güzelce karıştırılır.

Arranjar os pimentos, remover o topo e o interior e lavar / Diğer taraftan dolmalık biberlerin kapak kısmı açılır ve güzelce yıkanır.

Rechear os pimentos. / Her biberin içine iç harcından doldurularak tencereye yerleştirilir.

É importante não os encher completamente. / Burada önemli olan nokta pirinçlerin rahatça şişebilmesi için biberleri çok sıkı bir şekilde ve tepelemem doldurmamak gerekir, yarısını biraz geçecek kadar iç harcı doldurmanız yeterli olacaktır.

Fechar o pimento com um pedaço de tomate fresco / Dolmaların kapağına kapatmak için bir domates küçük doğranarak her biberin tepesini kapatılır.

Colocar os pimentos num recipiente com um tamanho adequado / Daha sonra uygun bir tencereye doldurulur.

Adicionar o azeite que faltava e água até meio dos pimentos / Son olarak üzerlerine yarım çay bardağı kadar zeytinyağı gezdirilir ve biberlerin yarısına gelecek kadar su ilave edilir.

Colocar a tampa no recipiente e cozer. / Tencerenin kapağı kapatılarak pişmeye bırakılır.

Cozinhar durante 20- 25 minutos até o arroz estar cozido. / Pirinçler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika kaynatılır.

Deixar arrefecer e servir. / Soğuduktan sonra servis edilir.

Bom apetite! / Şimdiden afiyet olsun.

(Prefiro pimentos mais pequenos pois têm são menos expessos. As quantidades a cima servem para 10-12 pimentos pequenos. / Ben küçük dolmalık biber sevdiğim için ince kabuklu ve küçük biberleri kullanıyorum, bu ölçü ile 10-12 adet dolma elde edilebilir.

a imagem que diz mais que mil palavras:


çok teşekkür ederim, OD!

o canal: Nefis Yemek Tarifleri.

just the rice alone... mükemmel, excelente!

4 comments:

Okan Dinc said...

Denedin mi?

Ana V. said...

Pişirdim! :) çok lezzetli, pirinç mükemmel. Portekiz'de sadece çiğ biber veya ızgara biber var. http://cdn.olhares.pt/client/files/foto/big/34/349962.jpg
Türk mutfağı çok ilginç, Türk tarihini yansıtır. Portekiz mutfağı çok basit. Türk mutfağı sofistike. :)

Okan Dinc said...

:) Tebrik ediyorum. Venim en çok sevdiğim yemektir.
Bir de kıymalısını da denemelisin. Zeytin yağlı soğuk yenir kıymalısı sıcak :)
Izgarada közlenmiş biber ve patlıcan ile yapabileceğin nefis bir salata var. Herse!
Herse nasıl yapılır...
http://www.yemektarifleri-sitesi.com/herse-nasil-yapilir

Ana V. said...

kıymalısını! ooooh!:) Herse "salada de pimentos" (biber salatası) gibi, aynı malzemeyi. :)

 
Share